3 juni 2014

Inspiration i köket

Ibland är matlagningen inspirerande och rolig, men väldigt ofta är det slentrian med samma mat och kryddning som alltid... I helgen var vi på middag hos matintresserade vänner, och fick bland annat en så god förrätt med löjroms- och parmesankrämstoppade, smörstekta baguetteskivor. Mmmm! För mig finns inget eller få saker som slår den goda smörsmaken - socker kan jag vara utan, men ett riktigt gott smör på riktigt gott bröd - oemotståndligt!


Så, efter en så trevlig middag med fortsatt goda rätter och goda drycker till, inspirerande sällskap och nya bekantskaper kände jag mig inspirerad. Eftersom vi är storkunder i Den stora matbutiken, fick vi dessutom en baguette från butikens eget bageri i gåva denna vecka. Dessutom hade vi riven Västerbottensost kvar i kylskåpet sen den senaste pajbakningen. Och det var väldigt längesen vi åt vitlöksbaguette.... 

Resultatet blev ugnsgrillade  baguetterskivor med ett smör smaksatt med ostresterna, hackade vitlöksklyftor (inga vampyrer här inte!) och hackad schalottenlök. Några fick extra dekoration och smak av den goda varmrökta laxen i lök- och ginmarinad som mamma skickade med oss efter senaste besöket.


Tja, och eftersom jag var "on a roll" så att säga, så blev det också ugnsgrillade portabellosvamp fyllda med fetaost, vitlök och hackade paprika och ugnsgrillad sparris med smör, vitlök och paprika. Goda tillbehör på en grillmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar