16 november 2014

Tidiga juldekorationer


Det tycks inte bara vara hos oss som juldekorationerna kom upp ovanligt tidigt i år? Hos oss började juldekorationerna när jag för ett par veckor sen hittade en så fin ljusslinga med frostade LED-lampor för utebruk. Vi har redan några ljusslingor, men med två balkonger och där bara hälften av lamporna lyser på den ena ljusslingan tyckte jag vi kunde behöva en till. Och eftersom jag fortfarande var sjukskriven, men snart skulle börja jobba igen var det lika bra att sätta upp den medan tiden och vädret tillät. 

Därav att vi i år hade första ljusslingan uppe redan i början av november... och ja, jag skämdes över att vara som det stora blågula varuhuset som börjar med julskyltning så fort alla kommit tillbaka till jobbet från semestern. Döm därför om min förvåning över att bara en vecka senare se att alla ljusdekorationerna kommit upp på gårdsgatorna runt Domkyrkan. Och häromdagen kom ett email där det stora varuhuset, som alltid brukar avtäcka sin julskyltning på skyltsöndagen, bjöd in till årets julskyltning och tomteträff redan idag. Vart är världen på väg ;) 

Fast om jag ska vara helt uppriktig, har jag inget emot att tjuvstarta med ljusdekorationerna direkt efter Allhelgonahelgen. De lyser upp så trevligt i mörkret, framförallt här i Göteborg där vi knappast kan räkna med snö som lyser upp. Dessutom har Göteborgs stad blivit så duktiga på att ljussätta de små broarna inne i stan, fasader, och därutöver den stora satsningen på julstaden Göteborg med dekorativ ljusutsmyckning, de senaste åren att det är en ren fröjd att promenera omkring och bara njuta av den vackra belysningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar