7 december 2014

Det här var ju tråkigt


Ja, de här lussebullarna skulle kanske kunnat platsa i David Batra's show. För roliga är de ju inte. Torra och knapriga, ungefär halvvägs till biscottikex. De fina glutentrådarna lyste med sin frånvaro och degen var bara platt och klarade ingen dragkraft alls. Möjliga felkällor: Vetemjölet för gammalt - nja, inköpt i höstas iaf; för lite smör - nja, knappast med 200g smör; avsaknad av ägg i smeten - kanske det troligaste i detta fall; lite för mycket "höftning"? Nästa lussebak lär bli enligt receptet till punkt och pricka - "if it ain't broken, don't fix it".

Och gårdagens vattniga och smaklösa tiramisun, enligt äkta italienares recept (och som var så god när vi bjöd vänner på den i våras/vintras), gjorde heller ingen glad - utom möjligen en snäll och kärleksfull make. Med tanke på makens goda chokladmousse förra helgen, fint serverad i martiniglas, kanske jag skulle lämna dessertmakeriet till honom istället?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar