20 juni 2015

Midsommarnöjen


Så var årets längsta dag över och det går mot mörkare tider igen, och semestern är fortfarande några veckor bort. I år tillbringade vi midsommarafton hos goda vänner i skärgården. Ett avslappnat firande där lunchen skulle börja vid 13 men när alla satt sig och fått sill och potatis var klockan bortåt 16. Ett behagligt firande utan midsommarstång men desto mer umgänge med nya och gamla bekantskaper. Och det bästa av allt, att få komma hem och sova i sin egen säng på kvällen :)

Idag stod ett kort träningspass i gröna zonen på programmet, men vädret var fint och det fanns lediga tider på golfbanan så det blev 18 hålsrunda istället. En runda som både maken och jag helst vill glömma - poängen var visserligen tvåsiffriga, men långt under skamgränsen. Första halvan blåste det konstant motvind - hur det är möjligt på en bana som går fram och tillbaka är ännu ett av livets små mysterier - och andra halvan var det vindstilla vilket innebar att det blev oväntat varmt och klibbigt. 

Redan strax efter halva rundan började det ta emot, trots att midsommarfirandet varit lugnt och behagligt. Benen var trötta, blodsockret hade bara höjts marginellt via en ynka korv med bröd och lite jordnötter i 9:ans kiosk (står det "max 8 korvar i grytan" så fyller man upp när man tagit sina - man lämnar inte endast tre ynka korvar till nästa kund!!!). Det var nästan en befrielse att slå bollen ur spel och slippa håla ur - ett steg närmre att få åka hem. 

Och vad smakar bättre när man kommer hem än en rejäl sundae med italiensk glass från nya glasstället som har take-away, skivade svenska jordgubbar, mörka chokladpluppar och chokladkrisp samt smulad, hembakad brownie? Välförtjänt, I think so! Imorgon blir det löpning igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar