3 april 2016

Försenad födelsedagstårta


Efter en hektisk mars med dels en fantastisk långresa till Japan (årets första löptur i vårväder), dels en härlig kortare resa till Malaga (årets första löptur i sommarväder) ligger vi efter i födelsedagsfirandet. Även om det fanns gott om franska bakverk av alla sorter i Japan blev det ingen tårta och i Malaga fanns det så mycket annat gott att äta så där blev det heller ingen. Vi beslöt oss att fira makens födelsedag en gång till i helgen och eftersom det inte var någons födelsedag igår räknar jag detta även som min tårta - den blev definitivt stor nog för två födelsedagar ;)

Tårtan bestod av två kladdiga chokladkakor i 15 cm formar delade på mitten, dvs. fyra delar kaka, nedersta och översta lagret hade mascarpone med citronskal och citronsaft samt lite florsocker och det mittersta lagret bestod av mosade hallon. Till topping en skvätt kokad grädde och smält mörk choklad som avsvalnat vispats med rumstempererat smör.

Blev så nöjd när jag kom på att jag kunde slippa kladd och krångel på fatet genom att spritsa ut toppingen på tårtans sidor. Däremot var det för lite topping för att kunna spritsa översta lagret snyggt, så det fick bli mammas lösning med gaffelmönster, och det funkar ju bra också :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar