19 augusti 2013

Spännande löprunda


Idag har jag suttit hela dagen på kontoret och endast då och då kastat en blick ut genom fönstret: Är vädret fint, men inte så fint att jag får ångest av att jobba? Kommer vädret vara tillräckligt bra för att ta den där långrundan som är inplanerad ikväll?

På vägen hem från jobbet behövdes inga solglasögon och den lätta sportjackan var välbehövlig. Väl hemma hade det klarnat upp och kvällssolen strålade! YES, det var inte bara väder för den långa löprundan, utan även tillräckligt varmt för att hålla kvar sommarkänslan med shorts och t-shirt.

Hur var då springturen? Jo, kondisen kändes bra, kroppen i övrigt och fötter likaså. Däremot var koordinationen och flytet i löpstegen helt fel! Efter 15 minuter ramlade jag pladask mitt på en gångbro. Tur i oturen prickade jag de få meter av den lååånga rundan som var trätrallsbelagd. Om fallet berodde på att hjärnan var helt slut efter en intensiv dag på jobbet, eller på att jag tagit tunna löparstrumpor men knutit skorna lika löst som med tjockare sockar (det blev alltså glapp i skorna...) låter jag vara osagt. Dagens lärdom är (återigen) att knyta sina skor ordentligt - dubbelknuten är efter flera snubbelincidenter självskriven sen många år.

Det var som sagt en lång runda, med gula och gröna intervaller (Adidas MiCoach-pulsband + iPhone 5) och jag testade en ny löprutt med långa kontinuerliga gångbanor för att slippa så många avbrott. Det har varit problem med pulsbandet, men det funkade ganska bra idag. Kanske hjälpte det när jag började blöta inte bara bandet utan även kroppen där bandets sensor sitter. Trots skavsår på knäna gick det bra, och när jag kom hem igen hade det blivit lite drygt en mil, vilket är ovanligt för mig. Dagens skor var Nike Free Run + 3 och jag tycker fortfarande de funkar bra för lite längre pass (50-70 min) när de andra skorna blir lite för tunna eller stumma.

1 kommentar:

  1. Men oj, så det kan gå! Hoppas du inte gjorde dig illa!

    Själv skulle jag vara hurtig i morse och ta ett dopp före jobbet. Tittade inte på termometern utan drog på mig tunnaste solklänningen och trampade ner till badet. Kände att det var lite kallt och tänkte att det blir dubbelt så skönt i vattnet. Men det var iskallt i viken också. Burr. Men jag tvättade håret och doppade mig en gång till. Kände knappt händerna när jag kom tillbaka hem och såg att det endast var tio grader ute. Det blev många koppar te framför datorn på jobbet – drog upp temperaturreglaget till max ;)

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera