26 augusti 2013

Svettigt intervallpass

Fortfarande högsommarväder, dvs en svettig runda i sommarstassen! Extra svettig eftersom det var intervallpass med korta röda (30s) o blå (60s) pulsintervaller i sisådär en 10-12 cykler.....

Dagen efter ett pass i Saucony Hattoriskorna har jag alltid lite träningsvärk i vristerna, eftersom Hattori inte ger något stöd för dem. Utöver att det är skönare med lätt dämpning i skorna vid intervallpass och bra med lite stöd för vristen så man inte trampar snett, så gäller ju samma sak för löparskor som för vardagsskor, dvs. det är bra att variera sig och inte slita på ett och samma par hela tiden. Dessutom tränar olika skor (skons dämpning, drop, stabilitet, etc.) kroppen lite olika, vilket är en tredje anledning att det idag blev Nike Free Runskorna som fick följa med ut. (Sen måste jag erkänna, att även om jag landar på framfoten, var det ganska skönt med det högre drop:et i Free Runskorna i de snabba röda intervallerna.)

Efter 10min uppvärmning i det blå intervallet kom fötterna igång och kroppen svarade bra på de snabba röda intervallen. Pulsbandet verkar ha funkat sådär, med en score på 48%, men det beror troligen mer på passets karaktär och att det är svårt att passa in pulsspannen exakt när det är så korta intervaller. Kurvan för pulsen ser dock precis rätt ut, så det är kanske bli dags att maila Adidas och tacka för att de skickade ett ersättningsband utan kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar