6 april 2014

Dundag

Dundag [bokstavlig tolkning]: Att tillbringa dagen i sängen under duntäcket, utan att vara sjuk.
Dundag [fri tolkning]: Att puttra runt hemma hela dagen utan att göra något nyttigt och när som helst ta en tupplur, bara för att....

Konceptet "dundag" infördes hos oss genom en av min mans kollegor på en tidigare arbetsplats. En dag liknande den idag utbrast han "idag skulle man tagit en dundag". Kännetecknande för en dundag är trist väder, gärna regnigt, disigt och grått med småkall utetemperatur och en uttalad ovilja mot att göra något som helst nyttigt, vuxet och "måste"-liknande. Dundagar infaller oftast under hösten, vintern och den tidiga våren. De kan inträffa även på sommaren, men ofta är det svårare att låta bli att göra något nyttigt då eftersom temperaturen ändå är högre än under övriga säsonger.

Detta inlägg har legat och väntat hela hösten och vintern, men med badrumsrenovering och hallrenoveringsplanering har det varit svårt att bara ligga i soffan och inte göra någonting.... tills idag, nästan... Åtminstone har arbetstakten tillåtit både datorspel på paddan och växelvis tittande på favorittvserierna som samlats å hög ;-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar