15 mars 2015

Vårkänslor


Vilket fint väder det har varit hela veckan! Förra söndagens dubbelpass i relativ värme och nya New Balance-skorna gav mersmak. Pga slutprov i en kvällskurs i torsdags, dröjde det ändå till idag, innan det blev ett nytt (dubbel)löppass. För den som inte visste det, så har tentapluggande har inte blivit roligare med åren... 

Idag var det asicsskorna som kom in i skorotationen i höstas, som fick tjänstgöra. De få gånger jag sprang med dem då domnade högerfoten efter ca 30-40 minuter, vilket jag trodde berodde antingen på att skorna var för smala, eller för att det var något problem med iläggssulan. 

Fördelen med att köpa skorna lokalt hos en specialiserad återförsäljare är att de är måna om sina kunder, så i fredags bar det av med skor och sulor till Löp&Sko-affären. Några minuters löpning på löpbandet och expediten föreslog att höger iläggssula skulle slipas ner lite. Och om jag inte tyckte det räckte var jag välkommen tillbaka för ytterligare åtgärder.

Expediten sa också att även om det förstås är bra att använda sulorna vid längre löppass, gör de mer nytta vid hälisättning än framfotslöpning. Antagligen är det därför som jag sällan får ont i tåleden av mina merrellskor, men ofta får det vid längre promenader i vanliga skor utan iläggssulorna. 

Det var förstås inte enbart skornas förtjänst, men det kändes så bra idag :) Ingen förkylningskänsla, eller tungt att andas, vårvarmt med 10 plus och lite mulet efter en solig dag. Asicsskorna har mycket dämpning i sig jämfört med merrellskorna, så det kändes som jag studsade fram. Skorna funkade bättre än förut och höll för nästan en timmas löpning, sen blev det stumt och obehagligt tryck på högerfoten.

Det var till och med så varmt ett tag att jag kunde ta av mig vindjackan (vilket lämnade kvar t-shirt och långärmad, tjock mellanlagertröja). Allt som allt var det ett bra dubbelpass och jag ser fram emot en lång och skön löparsäsong!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar