7 februari 2014

Bistro med finess

Det här inlägget har jag försökt skriva i flera veckor / månader, men tiden verkar aldrig riktigt räcka till, förrän nu. En av makens och mina favoritrestauranger i kategorin Mysig kvarterskrog är Rustik bistro. De har bara funnits i knappt ett år, och vi var där första gången i slutet av semestern. Nu är vi nog snart uppe i en handfull besök och varje gång har vi varit lika nöjda. Vad är det då som gör att det så trevligt där?

Maten

Vällagad, rustik mat, med finess. Ta exempelvis tartaren på savolax med omsorgsfullt uttänkta och tillagade tillbehör. Fina smaker i god balans. Mer finess än rustikt. 

Moules basquaise: En oväntad kombination med tomat, musslor och chorizo, som jag skrev om strax före jul också. Icke desto mindre god - faktum är att jag åt precis samma sak nu igen när vi var där med föräldrarna för ett par veckor sen. Och det var lika gott den här gången!

Även om detta inte är en pub, så är det som att något skulle ha saknats om de inte hade haft en hamburgare - på något sätt känns det bara så rätt med den här. Om jag ätit musslorna två gånger har nog maken ätit hamburgaren tre gånger, dvs. alla gånger han varit där - kan det stämma?!?! Nåja, den är i alla fall väldigt, väldigt god och serveras i en liten fin stekpanna av kolstål. Bland tillbehören finns tjockskurna pommes frites, majonnäs och coleslaw, precis som sig bör.

Anklåret har ingen av oss provat, men det ser gott ut. Kanske något för nästa besök?

Dryck

Bra urval av olika typer av öl från flera kända "mikrobryggerier" och viner i flera olika kategorier, både champagne, cava, och sött vin utöver ett flertal vita och röda viner. Det söta vinet säljs dessutom mycket sympatiskt per cl istället för per glas. 

Service

Personal som tar sig tid för gästerna och låter dem prata, ställa frågor osv., istället för att stressa på så de kan gå vidare till nästa bord. När jag var där med kollegorna beställde två av dem ett glas vin. Den första fick ett välfyllt glas, men det som var kvar i flaskan räckte bara till kanske 70% av vad den första fick. Några minuter senare kom kyparen tillbaka och fyllde på så att även kollega nr 2 fick ett fullt glas. Snyggt!

Stämning

Lagom hög musik, högt i tak, lagom många bord, sköna stolar, osv. Det blir sorligt, men aldrig så högljutt att man måste skrika, inte ens en fredagkväll i slutet av månaden. På sommaren finns en fin liten uteservering på trevligt avstånd från gatan men ändå såpass nära att det går att njuta av folklivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar