26 juli 2014

Fröken Badkruka


Det tog nio dagar värmebölja innan jag lyckades ta mig ner i havet för ett dopp. Tidigare år har vi badat i Åsa och Fiskebäck. Båda två goda alternativ, om man gillar att bada tillsammans med många andra. Något år tog vi oss ända ut till Lillebybadet där det trevliga badandet gav en sur eftersmak i form av parkeringsböter....

I år testade vi att bada på Fotö (Öckerös kommun), och fann det vara ett utmärkt alternativ - gratis parkering, gott om badstegar från klipporna och sparsamt med andra badande, åtminstone sena eftermiddagar. 5-10 min promenad över klipporna och det är bara att slå sig ner var som.

Gamla färjelägret, till vänster precis innan man kör upp på bron från Hönösidan, har många bra ställen för den som inte räds lite klippvandring. För den som hellre vill ha strand kan man gå lite längre, men då på ett utstakat motionsspår, vilket ger en enkel åtkomst till vattnet. Från badstegen slapp man kliva genom tång och alger. Enda nackdelen är att det är ett par meters djup vid bryggan och sedan blir djupt ganska snabbt, så vattnet var relativt svalt och det räckte med ett par simtag innan det var skönt att kliva upp i värmen igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar