28 juli 2014

Morgonjogging

Morgonstund har guld i mun.... NOT! Även om jag medger att det är vackert ute på morgonen, med stillheten osv innan dagen riktigt vaknar, är det inte tillräckligt för att få mig att regelbundet gå upp tidigt och springa på morgonen. Själv föredrar jag i princip alltid att springa på kvällen, när kroppen är uppe och igång och hjärnan är på nedvarvning efter dagen. Någon har också sagt att störst risk för hjärtstopp är just på morgonen, vilket jag naturligtvis ser som ytterligare tecken på att det är bättre att springa på kvällen.

Det främsta undantaget är när jag reser, då kan det hända att jag frivilligt sätter klockan på ringning riktigt tidigt för att hinna springa före frukost och se stan vakna upp. Dock, den senaste tidens värmebölja har fått mig att bända på regeln och de senaste dagarna har jag följt med min betydligt morgonpiggare make ut före frukost. Sååå varmt det har varit redan vid 10-tiden, och vad irriterande med solen som redan stått högt på himlen och ingen fläkt och ingen skugga och... och.... och. Pust och stånk och stön i kubik!

Men, när vi släpat oss runt en hyfsad sträcka har belöningen i form av morgondopp i sjön varit underbar! Vattentemperaturen har legat omkring 22-22,5 grader = lagom svalt för att vara svalkande, men ändå tillräckligt varmt för att vilja vara i en stund och låta vattnet omsluta en. Det gäller att bunkra upp med dessa minnen inför vintern, som säkerligen blir lång och kall - rönnbärsträden verkar vara ovanligt fruktsamma i år.

1 kommentar:

  1. Jag har börjat bli besviken när jag vaknar och upptäcker att solen skiner ännu en dag och att det fortfarande är lika hett. Jag kommer säkert att sakna det här i vinter, men nu undrar jag hur jag någonsin kunde drömma om att tillbringa vintrarna på sydligare breddgrader ;) En kylig dag med regnskurar och sol bakom ett lagom tjockt molntäcke vore underbart :D

    SvaraRadera