24 juli 2014

Semesterträning

Träning på sommaren i Göteborg brukar vara enkel, det regnar en del och temperaturen är marginellt högre än vid nyår, vilket innebär att det går utmärkt att träna på samma sätt som resten av året. Ibland, några dagar per år, eller i mer sällsynta fall, ett par veckor vartannat / vart tredje år, får vi rejäl högsommarvärme med tropiska nätter. Efter en torr, men relativt kall vår, har vädret visat sig från sin allra bästa sida, och gett oss snart tre veckor med bra sommarväder, och tio dagar med tropisk värmebölja ... and counting!

Så, hur går det med träningen då? Med årets mer eller mindre påtvingade hemester (med två balkonger fulla med växter räcker det automatiska bevattningssystemet i kanske två dagar) har vi tagit dagarna som de kommit, utan stora planer. Istället har vi fallit in i en rutin med sovmorgnar, pyssel hemma på förmiddagarna - odlingar tar sin tid att sköta och eftersom köket har sydvästläge är förmiddagen bästa tiden för att förbereda dagens eller morgondagens middag - och sen ut i solen på eftermiddagen varannan dag och träning på gymmet varannan dag.

Gymmet har, även om man inte kan tro det, många fördelar i en värmebölja: 
  1. Luftkonditionering
  2. God tillgång till maskiner och redskap eftersom de flesta andra är iväg på andra aktiviteter
  3. Ett mycket effektivt solskydd
Som en bonus smakar en kall öl smakar så mycket bättre efter en dag med träning....
En och annan löptur har det också blivit, senast igår kväll, på vad SMHI utsåg till årets varmaste dag hittills... och det märktes på tiden - långsammaste rundan i år - men det är att ta sig ut som räknas, eller? Efter en dålig träningsvår har det varit skönt att komma igång igen. Förhoppningen är att fortsätta det även när jobbet drar igång igen om några veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar