15 september 2013

Sista bröllopet?


Vackert dekorerad festlokal i slottets gamla stallbyggnad


Gissningsvis har nu de flesta av våra vänner som tänkt gifta sig gjort det, vilket gör gårdagens bröllop lite speciellt för oss, men det var också speciellt ur flera andra synvinklar: Det var i sydtyskland; det var en av våra tyska vänner som gifte sig med en fransyska; och det var en katolsk vigsel. Det som överraskade mest var att det var så informellt, både vad gäller klädsel och alla barn som stojade och stimmade under själva vigselakten. Lite ovant, men det satte en mycket trevlig och öppen prägel på hela bröllopet och ledde till flera intressanta samtal med andra gäster.

Middagssittningen var minst lika lång som på traditionellt svenska bröllop, om inte längre, men innehöll betydligt färre tal och då endast tal från den tyska delen av sällskapet. Någon sa att det inte är så vanligt förekommande med tal på franska bröllop. Och är det någon som undrar över de små färgglada sakerna på bordet så är det Mini Cooper-miniatyrer - om jag minns rätt träffades brudparet just på en träff för Mini Cooper-ägare.

Efterrätt med mörk och ljus chokladmousse, samt chokladcanneloni fyllda med sorbet resp. glass.

Maten var mycket god, och köket imponerade stort med bordsservering för ca 100 gäster, med konsekvent och hög kvalitet i utförandet. När desserten, med olika variationer på choklad och sorbet, kom in efter 3 rätter och ananassorbet som mellanrätt var det många som suckade lite sorgset över att vara så mätta och ha en tallrik med så mycket gott på kvar. Att därefter prova de goda ostarna till nattamat och bröllopsbakelser var tyvärr en omöjlighet. Med efterföljande dans som höll på långt in på småtimmarna var det ett mycket lyckat och trevligt sista bröllop för oss att gå på och brudparet såg mycket fina, nöjda och glada ut!

Och till sist lite svenskt gnäll: Hur mycket jag än gillar att både besöka Köpenhamns flygplats och stödja SAS, så är jag hjärtligt trött på deras vana att flytta fram kvällsflighten över en timma för att kombinera den med den efterföljande flighten. Låt oss hoppas att de inte flyttar fram det ytterligare... Kom-ihåg-lapp till nästa flygresa: Boka inte flyg hem med anslutning från Köpenhamn från kl 19 och framåt!

1 kommentar:

  1. Så häftigt! Jag måste erkänna att jag är trött på bröllop, men den där efterrätten hade jag gärna stoppat i mig :D Vill se närbild på mini-mini-coopern :)

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera