1 september 2013

Slutet på en epok...

....och början på en ny? 


Idag har maken sålt alla akvariefiskarna. Nu står akvariet där och ser sorgset ut, fullt med vatten, grus på botten och bara någon enstaka växt. Lysrampen är på och pumparna är igång, men inga fiskar så när som på en liten ancistrusmal som satt kvar i växten och därför fick läggas tillbaka i igen. Att ha akvarium är väldigt trevligt och rofyllt, så länge man har förtroende för att det står stabilt på ett bjälklag som klarar vikten och en eventuell läcka. När sådant förtroende saknas är det avsevärt mindre rofyllt.

Maken har haft akvarium nästan hela livet, med undantag för några år, så det blir en viss omställning att inte ha det. Istället ska det bli en odlingshörna, med övervintrande och nyplanterade växter när träbänken som stått på balkongen.i sommar flyttar in och akvarielysrampen byts mot en växtlampa.

Kanske är det en av anledningarna att dagens runda var ganska kämpig - intervallpass tenderar ju att vara det. Tacksamt ändå med gulaoch gröna intervaller jämfört med röda och blå. Viss h-känsla med gråa moln, en viss strävhet i luften, rejäl vind och krabb sjö på älven. Ser också att några träd börjat få gultonade lövkronor. Men h-ordet får vänta lite till - väderprognosen för nästa vecka visar på fina sensommartemperaturer med solsken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar