24 september 2013

Yoga time

Veckan började osedvanligt bra igår: Vackert höstväder, hann med det jag planerat på jobbet, och kunde uträtta ett par mindre ärenden på vägen hem. Dock är jag fortfarande inte riktigt i form, så gårdagens träningspass blev ett yogapass med fokus på magmusklerna hemma framför TV-nyheterna. Med lite fri golvyta, en yogamatta och appen "All-in Yoga" i paddan går det utmärkt att göra detta hemma.

Appen har ett stort utbud färdiga pass med genomgångar av hela kroppen i ett pass, eller specialfokus på någon av de större muskelgrupperna. Passen är också indelade efter nivå: Nybörjare, medelgod, avancerad och guru. Övningarna visas både i bild och med muntliga instruktioner samtidigt som tiden för varje övning räknas ned. Och den som tror att yoga inte är jobbigt och svettigt blir snabbt varse motsatsen. Jag utmanar var och en som läser detta att testa "Toned-up Abs"-programmet - låt er inte förledas av att det "bara" är 33 min långt...

Yoga passar faktiskt väldigt bra även för (eller kanske särskilt för) den kroniskt stela som i princip inte kan göra någon övning exakt som bilderna visar, men bara att tänja kroppen i riktning mot målbilden gör stor skillnad för både rörligheten och värmen. Ofta finns det någon enklare variant av de mest avancerade övningarna som man kan göra istället. Den sköna varma känslan efter ett yogapass sitter i hela kvällen och motverkar både kalla fötter och händer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar