13 oktober 2013

Byggförberedelser

Senaste veckan har gått åt till att förbereda för badrumsbygget, som börjar imorgon. Det innebär bl a att mitt pass med personlig tränare i fredags har fått flyttas till kommande lördag. Dagens träning har bestått av 4 timmars klättra upp och ner på stegen med tejprullen i ena handen och ett stort plastsjok i den andra. Hemmet är nu helt inplastat och vi förbereder oss på 8-10 veckors totalt kaos... 

För att hinna med så mycket som möjligt av förberedelserna blev det igår hämtmiddag från favvokinakrogen Canton House. Ikväll blev det däremot snabbmat à la Mannerström: Ugnsbakad lax med basilikaostkräm, skivad och ugnsstekt potatis och därtill hemodlade gula cocktailtomater. 

Linda frågade tidigare om receptet på vitvinssåsen med tryffel från förra lördagen. Busenkelt: Schalottenlök som får fräsa i smör. Späd med fiskbuljong och vitt vin. Reducera till önskad mängd, alternativt häll på grädde / crème fraiche och låt tjockna med hjälp av maizena - jag börjar sällan med såsen i tillräckligt god tid så den hinner reducera ordentligt och har inte samvete att hälla på tillräckligt med grädde / crème f för att det ska tjockna "naturligt". Häll i tryffelpasta på slutet, alternativt krydda med tryffelsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar