28 oktober 2013

Sol och värmeMinns förra året vid den här tiden, när vi förberedde oss för en härlig semesterresa till soliga och varma Kap Verde. Det blev en vecka med bad, sol, värme, långa promenader i vattenbrynet, dykning och för maken även en hel del myggbett! Hade aldrig tidigare haft möjlighet att upptäcka hur skönt det är att gå med bara fötter i sanden, och hur bra hela kroppen mådde av det, dvs. inte bara bra träning för benmusklerna.


Kontrasten mot dagens väder är ganska stor... Efter ett förskräckligt regnande i natt och på morgonen var det förhållandevis lugnt och stilla hela dagen. Visst, det regnade en del, och det blixtrade till vid några tillfällen, men inga kraftiga vindar eller liknande. Vi flyttade ändå in några lättare saker från balkongen och försökte vindsäkra det som fick stanna kvar.

Nu däremot verkar Simone ha anlänt, för det fladdrar och smäller rejält i grannhusets byggnadsställning och plastskydd samtidigt som vattnet rinner i floder nerför gatan. Det verkar bara vara en tidsfråga innan plastskydden släpper och blåser iväg. Då är det 1. skönt att det inte är vår fastighet som är under renovering (been there, done that...), 2. bra att grannhuset ligger i öster när vinden kommer från väster och 3. att dagens duschtur till gymet avklarades redan innan eftermiddagen övergick i kväll.

Det blev ingen träning idag, dels pga vädret och varningarna om att inte vara ute på kvällen, dels för att jag har en aning träningsvärk efter utfallen i lördags och löpturen igår, dels för att det varit en sån dag när dagsljuset aldrig bryter igenom och följaktligen släppte sömnigheten aldrig riktigt taget om mig.


Eftersom maken ligger efter med bildbehandlandet, och vi har en tendens att båda två ta ganska många bilder när kamerorna väl får komma med, så det tog en stund att titta igenom alla bilder från veckan på Kap Verde. Som alltid när man tittar på bilder kommer många minnen tillbaka och det var riktigt trevligt att sitta här och minnas - betydligt mer uppiggande än att titta på TV och höra hur stormen viner utanför!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar