18 oktober 2013

Identitetskris 2

Något annat med oklar identitet är restaurangen vi besökte ikväll, La Bouffe. Tidigare har det varit god och habil mat och utkörningspizzan därifrån i somras var mycket bra, men ikväll hade det nog gått troll i det mesta. Efter att ha nappat på Book-a-tables email om La Bouffes bistromeny till bra pris bokade maken bord till kvällen. 

Vi kom sist av alla som bokat den tidiga sittningen (2h har man på sig för sin måltid om man bokar bord till kl 19). Men med 1h50min borde det ändå finnas god marginal för att äta en trerätters bistromeny, eller? Att beställa tog lite längre tid än vad som kändes rimligt, men fortfarande acceptabelt. Första varningsklockan ringde när servitrisen en stund efter beställningen kom tillbaka och frågade maken vilken dryck han beställt och på hans svar "Ett glas bordeaux" bekräftade servitrisen med "Är det ett vin?"... Detta är alltså på en fransk bistro!

Efter detta förtydligande av vinbeställningen tog det en bra stund innan vinerna och vattnet äntligen anlände. Våra olika glasviner luktade dock betänksamt lika och betänksamt ungt, vilket föranledde maken att fråga servitrisen om det verkligen var bordeaux, vilket hon dock bekräftade. Eftersom vinerna serverades upphällda i glasen var det svårt för oss att veta att vi verkligen fått rätt viner. 

Sen väntade vi, och väntade, och väntade, efter nästan 40 min kom varmrätten. Min kyckling med tryffelrisotto såg ut som kyckling på risgrynsgröt och smakade ungefär så också. Både maken och jag tyckte våra rätter hade en svårförklarlig doft och i mitt fall även smak, av kanel... man kan tycka att jag borde ha vetat bättre än att beställa en italiensk rätt på en fransk bistro, men makens boeuf bourgignon var inte mycket bättre utan smaklös med stekhett kött och ganska sval sås och tillbehör.

Efter varmrätten var servitrisen lätt stressad över att det bara var en halvtimma kvar till nästa sittning, och undrade om vi ville få in desserten direkt och om vi ville ha kaffe till. Vi ville vid det här laget mest komma därifrån så oss passade det bra. Dock hade vi inte väntat oss att få kaffet före desserten. 

När vi gick konstaterade vi båda, att tja, vi blev ju mätta i alla fall. Nästa gång vi vill ha fransk bistromat går vi till Ma Cuisine istället - deras Salade Provencale med rökt ankbröst gör oss alltid lika glada!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar