18 december 2013

Moules Frites


Efter att inte ha ätit musslor på nästan hela hösten, har det sen förra inlägget på bloggen, blivit inte mindre än tre musselmåltider. Först hade fiskhandlaren en så spännande variant där kokta musslor marinerats i hackad vitlök och chili. De passade utmärkt till en god öl.

Variant nummer två åts på nya kvartersfavoriten Rustik Bistro. De kallade det Moules Basquaises, en baskisk variant med tomatsås, lite chili och några bitar chorizokorv i. Helt uppriktigt, det lät mycket annorlunda för den som är van vid musslor i vitt vin, men man måste ju prova. Och det var riktigt gott! Definitivt något att testa hemma vid tillfälle.

Den tredje varianten finns på bilden ovan, och är Moules au Facon du Chef, vilket hos Jacques i Bryssel, innebär kokta i vin, grädde och serverade tillsammans med småräkor, mycket och god skivad lök, rikligt med persilja och buljong. Så gott, även om småräkor och pommes frites var lite överflödiga - mätt blev jag ändå! Maken testade kökets rekommendation om lätt currykryddade musslor, och var väldigt nöjd med det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar