13 januari 2014

Årets första utepass

Så var årets första löprunda utomhus avklarad. Den gick inte riktigt som jag tänkt mig eftersom de nya skorna  inte kom i fredags. Lördagens utomhusspringtur företogs därför i Nike FreeRun+-skorna, vilka höll värmen bra (5-6 plusgrader och ingen vind), men aj så ont jag fick i knäna :-( Hur kan ett par skor som var så sköna och bra under första delen av säsongen 2013, kännas så helt fel och obekväma ett drygt halvår senare?

Skorna kändes alldeles för mjuka i sulan, höga i hälen (tå-häl-drop på ca 8-10 mm), sulan var för begränsande vad gäller fotens isättning, och alldeles för breda över framfoten så fötterna åkte fram hela tiden med följden att längsta tårna blev ordentligt stötta. Slutsatsen är att FreeRun-skorna var bra för att göra övergången från traditionell hälisättning till framfotslöpning, men när man väl kommit in i framfotslöpningen är det bättre med ett par noll-dropskor.

På plussidan för lördagens tur var att Asics Winter 1/2 zip-tröjan var perfekt ihop med en t-shirt, utan jacka. Grip Grab-vantarna (för temperaturer kring eller strax över nollan) som tomten kom med var också alldeles lagom varma och mycket smidiga. Teorin om pulsbandets inverkan på GPS-funktionaliteten i MiCoach-appen verkar också stämma - det gick alldeles utmärkt att logga rundan med GPS:en, när pulsbandet användes.

De nya Merrell Ascend Glove GTX-skorna kom tidigt imorse, så nu ser jag fram emot att få ta ut och testa dem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar