13 augusti 2014

Akkurat app

Min väderapp har visat sig förvånandsvärt bra senaste veckorna, inte enbart när vädret varit "solsken, 25-28 grader", utan även när det varit åskskurar, temperaturdropp osv. Väderprognosen för den här veckan har varit och är tämligen blöt till följd av resterna från den tropiska stormen Bertha. Hittills har det mest har  regnat på nätterna, och endast varit några några kraftiga skurar dagtid. 

Springturen som var inplanerad igår kväll sköts upp p g a de hotande molnen som omgav oss, men det blev ju inget regn! Till slut var jag tvungen att inse att det skulle heller inte komma något, och det fanns således ingen ursäkt kvar... Bara att dra på sig Saucony Hattori-skorna och ge sig ut på det där förhatliga intervallpasset i uppförsbacken.

Backen är jobbig på det där sugande sättet, dvs. den börjar ganska snällt, men allteftersom ökar vinkeln så den blir brantare mot toppen, dvs. som en exponentiellt växande kurva. Efter två gånger uppför och nerför på andra sidan och tillbaka fick det räcka. Ingendera gången gick det särskilt snabbt, så det var nog bara jag som förstod att det var ett intervallpass... men så skönt det kändes efteråt :)

Saucony Hattori-skorna kändes som förra året, dvs. rätt storlek, sitter bra på foten (klämmer inte, foten halkar inte runt), och väldigt utmanande att springa i. De är superlätta, men har heller ingen direkt dämpning, utan sulans tjocklek verkar mest vara för att ta bort prinsessan-på-ärten känslan, dvs. varje gruskorn man springer över ska inte kännas. Dagen efter känns det lite extra i vristerna eftersom stödet för vristerna är minimalt, och åtminstone jag slarvar med vristträningen.

Ikväll sa appen att det skulle regna kl 20. Strax före åtta var maken och jag på väg hem från gymet och molnen såg mycket riktigt stora och mörka ut. Precis utanför porten kom de första regndropparna, och när vi kom in var det kraftigt regnande utanför. Klockan var 20.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar