30 november 2013

Snabbmat del 1



Fredagskvällar är veckans kanske trevligaste kväll, men samtidigt en av de tröttaste. Då är det bra med snabbmat. Igår blev det Moules Marinière, en favorit från barndomen som jag sedan introducerat maken för och nu är en regelbundet återkommande höst- och vinterrätt hos oss. Trots att vi pratat om att rätten flera gånger i höst har det inte blivit av. När vi sen väl stått där i fiskdisken har blicken fastnat på något annat, men igår kväll kopplade hjärnan ihop åsynen av fiskhandlaren med musslor! 

Hackad schalottenlök och vitlök som fräses ihop med smör, späd med vitt vin och vatten, salta och peppra (vilket jag typiskt nog glömde, å andra sidan kom jag ihåg persiljan :) Koka upp och lägg i de tvättade musslorna (bara de som stänger sig i kallt vatten alternativt när man knackar lite försiktigt på dem). Några minuters kokning och sen är det klart. Att det är nyttig mat med mycket proteiner och låg fetthalt gör inte det hela mindre gott. Ett gott bröd, smör och ost till och sen mår man prima! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar