20 november 2013

Variationer på citron



Förra söndagens lemon curd på hemgjorda citroner blev riktigt bra! Och makens hemgjorda glass som smaksattes med densamma, blev härligt krämig och fyllig! Tipset att hälla kokande vatten över skivade citroner gav rejält med citronsmak, så det ska jag absolut göra flera gånger. Tyvärr var citronerna kanske inte de mest lämpade för lemonad då deras parfymerade bismak blev väldigt genomträngande i drycken, men konstigt nog inte alls lika dominerande i lemonad curd:en.

Citronträdet, som har väldigt doftrika blommor, vilka gissningsvis är anledningen till den parfymerade bismaken, har fått en av de ljusaste platserna i hemmet. Tyvärr tycks inte det hjälpa mot dess snabba lövfällning. Det kommer bli en utmaning att lyckas övervintra det. Alla tips och råd mottages tacksamt!

PS. Tomattoppskotten överlevde inte min hårdhänta behandling, så det blir till att sätta nya frön i vinter. Kanske lyckas jag bättre nästa år, om ingen ny renovering kommer i vägen ;) DS.

1 kommentar:

  1. Det ser gott ut! Du har inget riktigt gott julgodisförslag utan choklad? Tar gärna receptet i så fall :D

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera